Namen Dieren Geografie Gebeurtenissen Sterrenbeelden Bronnen

vorige pagina

volgende pagina

Abaris 3

Nachtelijke aankomst van de Argonauten

Abaris 3 is één van de Dolionen, een bevolkingsgroep die aan de zeestraat Propontis in het noordwesten van Klein-Azië wonen. Zij worden vaak lastiggevallen door de Pelasgen, die hun bezittingen proberen te roven, waardoor er menige strijd tussen deze twee groepen wordt uitgevochten.

Wanneer de Argonauten, aan het begin van hun zoektocht naar de Gouden Vacht, door de zeestraat komen landen zij bij de Dolionen waar koning Cyzicus hen gastvrij ontvangt. Als de Argonauten ’s avonds wegzeilen worden zij in de nacht door een hevige tegenwind teruggedreven naar het land. De Argonauten hebben niet in de gaten dat zij weer zijn aangekomen bij de Dolionen terwijl die ook niet in de gaten hebben dat de Argonauten zijn teruggekeerd.

De Dolionen denken dat zij weer eens door de Pelasgen worden overvallen en er ontstaat in de donkere nacht een hevige strijd. Hierbij vallen vele slachtoffers, waaronder Abaris 3 die wordt aangevallen door de aanvoerder van de Argonauten, Iason, en hem half dood achterlaat.

Stamboom:

- - - -
Abaris 3 -
-

Bronnen:

©2013 Maarten Hendriksz