Namen Dieren Geografie Gebeurtenissen Sterrenbeelden Bronnen

vorige pagina

volgende pagina

Aconteus 2

tijgeraanval

Aconteus 2 is een Arcadiër van geboorte die optrekt in het leger van de Zeven tegen Thebe. Wanneer dat leger zich voor de muren van Thebe klaarmaakt voor de strijd komen er plotseling twee enorme bloeddorstige tijgers aan. De beesten, opgejut door Dionysus 2 die de Thebanen steunt, vallen als eerste de wagenmenner van Amphiaraus aan en gaan daarna op Idas 6 en Acamas 6 af.

Aconteus 2, die zeer ervaren is in de jacht, ontvlamt in woede als hij de dode helden ziet, en gaat moedig achter de tijgers aan. Hij drijft hen met vele pijlen naar de muren van Thebe en steekt daar driemaal zijn speer en lans door hun ruggen en flanken. Verzwakt en met achterlating van een lang bloedspoor waggelen de beesten naar de poorten waar zij met een menselijk klinkend gejammer sterven.

Phegeus 4, de voorvechter van Dionysus 2, stormt daarop met getrokken zwaard de poort uit en stort zich op Aconteus 2. Deze staat juichend boven de twee dode dieren en heeft de aanval te laat in de gaten en moet dat op zijn beurt met de dood bekopen.

Stamboom:

- - - -
Aconteus 2 -
-

Bronnen:

©2013 Maarten Hendriksz