Namen Dieren Geografie Gebeurtenissen Sterrenbeelden Bronnen

vorige pagina

volgende pagina

Aedoneus 2

Aedoneus 2 is een koning van de Molossiërs die in Epirus, in het noordwesten van Griekenland woonde. Deze koning heeft last van grootheidswaanzin en noemt zijn vrouw Persephone 2, zijn dochter Cora, en zijn hond Cerberus 4. Wanneer er vrijers voor zijn dochter komen laat hij die vechten met zijn hond onder de belofte dat degene die de hond kan verslaan met zijn dochter mag trouwen.

Als Pirithous 1 en Theseus op een keer bij Aedoneus 2 aankomen, en deze erachter komt dat het tweetal niet om de hand van zijn dochter komen vragen maar haar willen schaken, grijpt hij hen beiden. Aedoneus 2 ruimt Pirithous 1 onmiddellijk uit de weg door middel van zijn hond maar sluit Theseus op.

Wanneer Heracles later een bezoek brengt bij Aedoneus 2 spreekt die toevallig over de gebeurtenissen met Theseus en Pirithous 1, en vertelt wat hij met hen had gedaan toen hij hun plan ontdekte. als Heracles het verhaal heeft gehoord is hij zeer bedroefd over de roemloze dood van de Pirithous 1, en smeekt om de vrijlating van Theseus. Hij eiste dat deze eer hem werd gegund en uiteindelijk geeft Aedoneus 2 toe waarna hij Theseus vrijlaat, en het tweetal samen terugkeert naar Athene.

Stamboom:

- - - -
Aedoneus 2 Persephone 2
Cora

Bronnen:

©2014 Maarten Hendriksz