Namen Dieren Geografie Gebeurtenissen Sterrenbeelden Bronnen

vorige pagina

volgende pagina

Aethalides 1

De Argonauten

Aethalides 1 is een zoon van de boodschappergod Hermes en Eupolemia, de dochter van Myrmidon uit Phthia in Thessalië, en wordt in Larissa, dicht bij de rivier Amphrysus, geboren. Van zijn vader erft hij het vermogen om alles voor eeuwig te onthouden en kan hij zich, net als zijn vader, nu eens onder de doden en dan weer onder de levenden begeven. Daarnaast heeft hij het vermogen om uiterst precies zijn pijlen te laten wegvliegen van zijn boog.

Samen met zijn halfbroers Echion 4 en Eurytus 4 neemt hij deel aan de tocht van de Argonauten waar hij, vanwege zijn vermogen om alles te onthouden, wordt aangesteld als heraut. Wanneer de Argonauten op de derde dag van hun tocht bij het eiland Lemnos aankomen, staan er gewapende vrouwen op het strand. De mannen sturen daarop Aethalides 1, met de herautenstaf van zijn vader, naar de vrouwen om voor hen te onderhandelen. Hij stapt op hen af en praat met de vrouwen die daarop hun strijdlust laten varen.

Ook wanneer zij in Colchis aankomen wordt Aethalides 1, samen met Telamon, naar koning Aeetes gestuurd om daar het zaaigoed, de Drakentanden, op te halen die Iason nodig heeft om zijn proef met de stieren uit te voeren. Zij krijgen zonder problemen de tanden van Aeëtes, die niet verwacht dat Iason zal slagen voor de proef, en brengen die naar Iason.

Stamboom:

Hermes Eupolemia - -
Aethalides 1 -
-

Bronnen:

©2014 Maarten Hendriksz