Namen Dieren Geografie Gebeurtenissen Sterrenbeelden Bronnen

vorige pagina

volgende pagina

Echion 4

Echion 4 is een zoon van Hermes, die de boodschappergod verwekte bij Antianeira, de dochter van Menetes uit Alope in Thessalië, en heeft een tweelingbroer Eurytus 4. In zijn jeugd geeft Echion 4 gehoor aan de oproep van koning Oeneus 1 uit Calydon om te helpen een reusachtig Everzwijn 2 te doden dat de landerijen teistert. Hij is de eerste die, als de jacht begonnen is, een werpspies naar het monster werpt maar het beest mist en slechts een esdoorn schampt. Uiteindelijk wordt het Everzwijn 2 door de groep gedood en keert Echion 4, een avontuur rijker, terug naar huis.

Het schip de Argo

Enig tijd later geeft Echion 4, samen met zijn broer Eurytus 4 en halfbroer Aethalides 1, ook gehoor aan de oproep van Iason in Iolcus om deel te nemen aan de tocht van de Argonauten. Tijdens de tocht gaat Echion 4 veelvuldig op verkenning in de onbekende gebieden waar de Argonauten aankomen.

Zo gaat hij in Mysië op verkenning, nadat Heracles was achtergelaten, en treft daar de Mariandyniër Dymas 7 aan. Die waarschuwt hem voor Amycus 1, de wrede koning die iets verderop zijn koninkrijk heeft, en elke vreemdeling uitdaagt voor een bokswedstrijd met dodelijke afloop. In hetzelfde land gaat Echion 4 ook op zoek naar de koning van dat gebied, Lycus 1, om hem te verzoeken de Argonauten gastvrij te ontvangen nadat ze Amycus 1 hadden gedood.

Stamboom:

Hermes Antianeira - -
Echion 4 -
-

Bronnen:

©2015 Maarten Hendriksz