Namen Dieren Geografie Gebeurtenissen Sterrenbeelden Bronnen

vorige pagina

volgende pagina

Enaesimus

Enaesimus is één van de achttien zoons van Hippocoon 2 uit Laconië (Lacedaemon) die deze verwekte bij een onbekend gebleven vrouw. De broers van Enaesimus zijn: Alcimus 3, Alcinous 2, Alcon 1, Bucolus 3, Dorceus 1, Dorycleus, Enarophorus, Eurytus 5, Eutiches, Hippocorystes 2, Hippothous 4, Leucippus 5, Lycaethus 1, Scaeus, Sebrus en Tebrus. De vader en zijn zoons zijn een zeer agressieve familie en vechten regelmatig een oorlog uit met naburige volken of hun eigen familie.

De agressieve zoons van Hippocoon.

Zo voert Hippocoon 2 een strijd om het koningschap over Laconië met zijn eigen broers, Icarius 1 en Tyndareus, waarvan de laatste koning was. Uiteindelijk verdrijft Hippocoon 2 dit tweetal, samen met zijn zoons, uit Laconie waarna Tyndareus en Icarius 1 naar Thestius in Calydon vluchten en Hippocoon 2 koning wordt van Laconie.

Op jonge leeftijd geeft Enaesimus, samen met zijn broers Enarophorus, Alcon 1 en Leucippus 5, gehoor aan de oproep van koning Oeneus 1 uit Calydon om deel te nemen aan de jacht op een reusachtig Everzwijn 2 dat de landerijen vernietigt. Uit heel Griekenland komen jongemannen naar Calydon en de jacht begint. Als het Everzwijn 2 de eerste verwondingen zijn toegebracht wordt het monster steeds bloeddorstiger en valt de jagers aan. Enaesimus wil in paniek vluchten maar is te traag. Het Everzwijn 2 bijt hem in de benen waardoor hij op de grond valt en het woeste beest het werk afmaakt met zijn slagtanden.

Stamboom:

Hippocoon 2 - - -
Enaesimus -
-

Bronnen:

©2014 Maarten Hendriksz