Namen Dieren Geografie Gebeurtenissen Sterrenbeelden Bronnen

vorige pagina

volgende pagina

Icarius 1

Icarius 1 is de zoon van koning Perieres 1 en zijn vrouw Gorgophone 1 uit de stad Messene in Laconië, en heeft drie broers met de namen Tyndareus, Aphareus 2 en Leucippus 1. Er zijn echter ook mythen die stellen dat Oebalus 1 en de Najade Batia 1 zijn ouders waren. In de laatste situatie zijn dan zijn broers Hippocoon 2 en Tyndareus.

Na een strijd om de macht worden Icarius 1 en Tyndareus door hun oudste broer Hippocoon 2, en diens twaalf zoons, uit Laconië verdreven. Icarius 1 en Tyndareus vluchten naar Thestius en helpen hem in de strijd tegen zijn buren. Jaren later, toen Heracles Hippocoon 2 en zijn zoons had gedood, keren Icarius 1 en Tyndareus terug naar Laconië en nam Tyndareus het koningschap over Messene op zich.

Daar trouwt Icarius 1 met de Najade Periboea 4 die hem in de loop der jaren zes kinderen schenkt. Dit waren vijf zoons met de namen: Thoas 4, Damasippus, Imeusimus, Aletes 1 en Perileos, en uiteindelijk nog een dochter Penelope 1. Deze dochter zou later de vrouw worden van de beroemde held Odysseus.

Stamboom:

Perieres 1 / Oebalus 1 Gorgophone 1 / Batia 1 Zeus Themis
Icarius 1 Periboea 4
Aletes 1, Damasippus, Imeusimus, Perileos, Thoas 4, Penelope 1

Bronnen:

©2015 Maarten Hendriksz